yalova-gunes-enerjisi

Şarj Kontrol Cihazı Tasarım Kriterleri Nelerdir?

Şarj Kontrol Cihazı İçin: 0332 988 0332

Güneş enerji sistemlerinin en önemli araç ve gereçlerinden birisi olup düzenli enerji kullanmanızı sağlamakla görevlidir. Kısacası güneş panelleri tarafından üretilen elektriğin doğru bir yöntem ile aküye şarj edilmesini kontrol etmek amacıyla kullanılmaktadır. Şarj kontrol cihazı temin edilirken dikkat edilmesi gereken husus, ihtiyaç duyulan akıma dayanıklı olup olmamasıdır. Özellik olarak işlemciye sahip olan regülâtörler akü konumunda sürekli kontrol işlevini gerçekleştirmekte ve bataryanın kullanım süresinin uzamasını sağlamaktadır. Güneş sistemleri ile elektrik üretiminde kullanılan şarj cihazları için dört çeşit tasarım kriteri vardır. Bunlar; Şarj hali, derin deşarj koruma, verim ve güvenlik durumu ile kodlara uyumluluktur.

Batarya Kullanımı Nasıl Olmalıdır?

Solar sistemin bir parçası olan ve bu modüllerden üretilen elektrik enerjisinin bataryalara düzenli depolanması için şarj kontrol cihazı kullanılmaktadır. Güneşin gün içerisindeki ısı dağılımı güneş panellerinde voltaj düşmesine sebep olur. Bu nedenle şarj regülâtatörörleri olmadan bataryaların şarj edilmesi gerçekleşemez. Bataryalar çalışma pozisyonlarını kendileri otomatik olarak seçmektedirler. Bunun gerçekleşmesi üzerlerinde yer alan yazılım ve mikrokontörler sayesinde gerçekleşir. Karışık bir algoritma sistemine sahip olan yazılım içeriği dijital ve led gösterge panelli olup güneş panelleri ile bataryalardaki voltaj akımının kontrolünü gerçekleştirirler. Ayrıca bataryaların mevcut pozisyonu üç şarj modundan kendisi için doğru olanı seçerek bataryaların şarj edilmesini ve kullanım ömrünün artmasını sağlarlar.

Şarj Regülatörü Nedir?

Regülatör asıl görevi akünün optimal yani elverişli durumu için şarjını gerçekleştirmektir. Güneş enerji sistemlerinde sürekli gelişen teknoloji ile şarj durum bilgisi veren göstergeler piyasaya çıkmıştır. Bu solar şarj kontrol cihazı için bir yeniliktir. Kullanılacak sistem olumsuz hava koşullarında problemsiz çalışacak özellikte olmalıdır. Bu sebeple enerji akışının kontrolü ve sistem üzerinde faaliyet gösteren cihazların zarar görmesi ve yanlış ölçümler yapması engellenmelidir. Sistem çıkış geriliminde yaşanacak problemlere sistemi koruyan ve hataları kullanıcıya ileten bir sistem kullanılmalıdır. Bu işlevi gerçekleştirecek olan sistemin adı şarj regülâtörüdür. Bu regülâtörler standart güçlerde ve özel güçlerde de üretilebilmektedir.

Şarj Kontrol Cihazı
Şarj Kontrol Cihazı

Kullanım Alanları Nerelerdir?

Şarj kontrol cihazı şebekeye solar bağlantılıdır. Şebeke içerisinde yer alan solar akü şarj özelliği LCD ekran ile kolay bir kullanım sunar. Hafif olmasının sebebi içerisinde trafo bulundurmamasıdır. Solar çalışma önceliğine sahip olup aşırı voltaj, kısa devre ve aşırı ısı korumaları özellikleri arsında yer alır. Cihaz güçlü bir güvenlik fonksiyonlarına sahiptir. Düşük gerilim, yüksek gerilim, yüksek ısı koruması, kısa devre koruması, otomatik reset ve ters polarizasyon koruması gibi güvenlik fonksiyonları içerir. Uygulama sahaları olarak mobil ofisler, eğlence ve acil vaka araçları, telekomünikasyon, ticaret ve sanayinin çeşitli branşlarında kullanıldığı görüşülmüştür.

Related Post