Güneş Enerjisi İçin: 0332 988 0332
Güneşten yaralanmak hakkında birçok teknolojik tasarım yapılmıştır. Halada gelişmeler devam etmektedir. Gün geçtikçe güneş enerjisi hakkında işimize yarayacak birçok ürün gündeme gelmekte ve piyasada yer almaktadır.
İlk olarak su ısıtma şeklinde güneşten yararlanılırken sonraki aşamasında elektrik üretimi yapan piller geliştirilerek güneş enerjisi kullanılmaya başlandı. Piyasa sunuldu. İnsanların artık zamlardan ve çevreye zarar veren fosil yakıtları kullanma istemi kalmadığı için güneş enerjisinden elektrik üreten ürünler almaya başladılar. Gün geçtikçe daha da bilinçli halde olan insanların hem çevre dostu hem de tasarruf sağlayan bu sistemi alması aslında çokta normaldir.
Panellerde yer alan hücreler güneş enerjilerini kendilerine çekmektedir. Enerji sistemlerin çalışmasıyla evlerde kullandığımız elektriğe çevirerek bize ulaştırmaktadır. DC yani doğru akımı AC alternatif akıma çevirerek bize gelmesini sağlamaktadır. Sadece evler değil birçok alanda kullanılan güneş panelleri deniz araçlarında, artezyen açılımlarında topraktan su çıkarma sırasında kullanılmaktadır.
Güneş enerjisi ile çalışan arabalarda kullanılmaktadır. Binalarda hem dış hem de iç kısmı için kullanılmaktadır. Sadece elektrik değil sıcak su oluşumunda, ısınmada ve dış cepheye yapılan panellerde sıcak havalarda evin içerisinin soğuk kalmasını sağlaması için yapılmaktadır. Güneş enerji santrallerinde kullanılmaktadır. Her mevsim elektrik üretmesini sağlayan güneş panelleri ülkemizde 60 derecelik açı verildiğinde soğuk havalarda donma ve kar toplaması yapmamaktadır. Değişen mevsim dönemlerinde yönlerinin güneşten alınacak en iyi verim kısmına çevrildiğinde çok daha iyi verimler alınmaktadır.
Güneş Enerjisi Panel Sisteminin Tasarımı
Güneş panellerinde akü grubu, evirici, akü şarj regülatörü, yardımcı elektronik devreler yer almaktadır. Uygulamalara göre parçalar değişiklik göstermektedir. Almak istediğiniz verime göre güneş panellerinizin sayısı belirlenmektedir. Güneşin olmadığı anlarda akü devreye girerek içerisinde depo ettiği enerjiyi sisteme göndermektedir. Deşarj ya aşırı şarj olan akünün bozulmaması için Akü şarj regülatörleri yer almaktadır. Aşırı şarj ve deşarj olayında şar regülatörü güneş pillerinden gelen akımı keser veya yükün çektiği akımı kesme görevini üstlenmektedir.
Panellerden elde edilen DC yani doğru akımı AC yani alternatif akıma çeviren kısım evirici olarak adlandırılmaktadır. İsteğe bağlı olarak maksimum güç noktası izleyicisi yani MPPT konulmaktadır. Bu parçalar kullanacağınız alana göre değişiklik göstermektedir. Bahçe, sokak lambalarında bazı parçalar yer almamaktadır. Evinizin bahçesinde şık bir görünüş elde etmek istiyorsanız, güneş paneli sistemli olan aydınlatma lambaları tercih edebilirsiniz. Gündüzleri aldığı gün ışığını size gece aydınlatması olarak sunacaktır. Üstelik bu tekrarlı devam eden sistem için hiçbir masraf yapmanız da gerekmeyecektir.